Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

              JADŁOSPIS

              OD  03.10.22  DO 07.10.22

Dzień tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK

03.10.22

Rogal maślany z masłem. Angielka z masłem i szynką. Mleko. Herbata z miodem i cytryną. Jabłko.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami. Filet z kurczaka smażony. Ryż. Surówka z kapusty pekińskiej, marchwi, jabłka z rodzynkami. Kompot.

Budyń śmietankowy. Jabłko. Ciastka kruche z marmoladą.  Herbata z miodem i cytryną.

WTOREK

04.10.22

Makaron na mleku. Chleb razowy z masłem z białym serem i ziołami. Bułka z masłem, polędwicą sopocką i ogórkiem kiszonym.  Herbata z miodem i cytryną. Gruszka.

Zupa brokułowa z ziemniakami. Makaron z białym serem, cukrem trzcinowym i masłem. Surówka z marchwi, selera i jabłka. Kompot.

Angielka z masłem i dżemem owocowym. Chleb słonecznikowy z masłem, białym serem i rzodkiewką.  Herbata z miodem i cytryną. Winogrono.

ŚRODA

05.10.22

Bułka grahamka z masłem i żółtym serem. Chleb wieloziarnisty z masłem, pomidorem i ogórkiem zielonym. Banany.  Kawa zbożowa. Herbata z miodem i cytryną.

Zacierki na rosole z natką pietruszki. Karczek w sosie własnym. Ziemniaki. Kapusta czerwona gotowana. Kompot.

Sałatka owocowa (banan, winogrono, jabłko, kiwi, mandarynka). Jogurt owocowy.  Herbata z miodem i cytryną.

CZWARTEK

06.10.22

Musli z mlekiem. Chleb graham z masłem, kiełbasą żywiecką. Chleb z masłem, białym serem i miodem. Kiwi.  Herbata z miodem i cytryną.

Zupa ogórkowa z ziemniakami. Pulpet wołowy w sosie pomidorowym. Sałatka z buraków i ogórka kiszonego. Kompot.

Chleb z masłem i jajkiem na twardo ze szczypiorkiem. Angielka  z masłem i pastą z białego sera z bazylią. Jabłko.  Herbata z miodem i cytryną.

PIĄTEK

07.10.22

Bułka szpinakowa z masłem, roladą z kurczaka z pomidorem. Chleb z makiem, masłem, białym serem i szczypiorkiem.  Kakao. Herbata z miodem i cytryną. Jabłko

Barszcz czerwony z makaronem. Ziemniaki z koperkiem. Ryba smażona panierowana. Mizeria. Kompot.

Chałka z masłem. Chałka z masłem i konfiturą owocową. Gruszka.  Herbata z miodem i cytryną.

 

 

Dokładny skład potraw i produktów użytych do przygotowania posiłków dostępny u intendenta.